A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Пірнівської сільської ради
Вишгородський район Київська область

Плануємо спортивні ігри в закладах освіти

Дата: 01.11.2023 11:56
Кількість переглядів: 20

31 жовтня на базі Нижчедубечанського ліцею Пірнівської сільської ради відбулась інструктивно-методична нарада учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти Пірнівської сільської ради. До заходу долучились головний спеціаліст відділу освіти Пірнівської сільської ради Оксана Татарой та директор Пірнівської гімназії Наталія Бондаренко.

Користуючись нагодою, Наталія Богданівна представила колегам нового вчителя фізичної культури Сергія Кричевського.

На нараді були визначені основні спортивні заходи, що проводитимуться в освітніх закладах громади.

В рамках ініціативи щодо популяризації спорту серед здобувачів освіти в Україні «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України у 2023-2024 навчальному році заплановано провести Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед учнів та учениць «Шкільні ігри».

Унікальність цього проєкту полягає в тому, що заклади освіти самостійно обирають вид спорту та рухової активності.

Другий рік поспіль в закладах освіти громади проходять обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга «Здорова Україна». В кожному закладі загальної середньої освіти Пірнівської сільської ради вже відбувся перший етап Гри – «Ліга дружніх». Розпочато підготовку до другого етапу Гри – «Ліга сміливих», що проходитиме між учнівськими командами двох чи трьох не надто віддалених один від одного закладів освіти.

Також цього року учні освітніх закладів громади братимуть участь у Всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході серед школярів Київщини «Cool Games». На минулих змаганнях найбільше дітям сподобалися такі активності, як «Класики», «Котигорошку», «Ягоди», «Ткач», «Гулівер» тощо.

З метою залучення учнів до цікавих, сучасних видів фізичної активності, популяризації історичних знань для пізнання історії та спортивних досягнень України, в Пірнівській сільській територіальній громаді планується проведення Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю серед учнів України «Козацький гарт».

Заплановано проведення товариських зустрічей серед здобувачів освіти громади з класичних видів спорту: футболу, волейболу, баскетболу тощо.

Озвучили цікаву пропозицію щодо проведення спартакіади серед педагогів закладів освіти громади.

За підсумками зустрічі учителі фізкультури визначили координаторів кожного спортивного заходу та обмінялися пропозиціями щодо ефективного проведення у 2023-2024 навчальному році обраних заходів.



« повернутися

Вхід для адміністратора